IT-Proregio Kft.

fokep vagott

Google készülékkereső: Mostantól kikapcsolt telefonokat is nyomon követhetünk

A Google első lépésként az Egyesült Államokban és Kanadában indította el új Find My Device (Készülékkereső) hálózatát, majd a következő hónapokban terjeszti ki további piacokra. A hálózat, amely több mint egymilliárd Android-eszközt foglal magában, segíti a felhasználókat, hogy könnyebben megtalálják elveszett androidos készülékeiket, valamint hétköznapi tárgyaikat is, az új nyomkövető kiegészítőknek köszönhetően.

Az új funkció minden olyan készülék tulajdonosának elérhető, amely legalább Android 9-es operációs rendszert futtat. A Find My Device hálózat lehetővé teszi az androidos telefonok és táblagépek offline helymeghatározását is, amelyet térképen jelöl a szolgáltatás. A Pixel 8 és Pixel Pro modellek tulajdonosai számára a kikapcsolt állapot vagy lemerült akkumulátor sem jelent már akadályt a beazonosításban, melyet a Google a Pixel „speciális hardverével” magyaráz.

Google megoldása az Apple hasonló szolgáltatásához hasonlóan működik: a kompatibilis eszközök közeli Bluetooth jelek alapján azonosíthatók, lehetővé téve a pontos helymeghatározást. A cég kiemeli az adatvédelmi intézkedéseket, mint például a végpontok közötti titkosítást, valamint a privát helyszínek lehetőségét, ahol a készülékkereső funkció nem aktív.

Májustól kezdve a cég integrálni fogja a Chipolo és a Pebblebee által gyártott Bluetooth nyomkövető tageket az alkalmazásba, amelyek kompatibilisek lesznek a nyomkövető riasztásokkal mind Androidon, mind iOS-en. Később pedig a Motorola, a Jio és az Eufy kompatibilis kiegészítői is használhatóvá válnak, így érkeznek az Apple AirTag alternatívái az androidos mobilokhoz. A „keresés a közelben” funkció segítségével a közelben elveszett eszközök helyét pontosan meghatározhatjuk, ami szintén működni fog a kompatibilis Bluetooth tagekkel.