IT-Proregio Kft.

fokep vagott

NAV - Mobil a könnyed gépjárműadó fizetés

Az idei gépjárműadó-fizetési szezon kissé megkésett érkezése miatt sokak számára új kihívásokat jelenthet, különösen azoknak, akik még nem léptek kapcsolatba a digitális világ kényelmeivel. Azonban ég és föld közötti különbség lehet, ha valaki letölti és használja a NAV mobilalkalmazását, vagyis a NAV-Mobilt, hogy könnyedén intézhesse gépjárműadó-fizetéseit.

A NAV-Mobil első ránézésre talán nem tűnhet vonzónak, hiszen kik szeretnének egy olyan alkalmazást használni, ami leginkább csak emlékeztetőket küld arról, hogy megint valamilyen adót kell befizetni? Azonban az idei adóváltozások miatt a NAV-Mobil egy új funkcióval bővült, amelyet az autósok különösen értékelhetnek: a részletfizetési kérelem funkcióval.

Az adóhatóság friss 3.3-as verziójában megjelent funkció lehetővé teszi, hogy egy gombnyomással kérelmet nyújtsunk be a gépjárműadó részletfizetésére. Ez különösen hasznos lehet azoknak, akik szívesebben fizetnék az adót több részletben, mintsem egy összegben. A kérelem beadása után a NAV gyorsan elbírálja, és általában egy-két órán belül már meg is történik a döntés. Fontos azonban figyelemmel kísérni a határidőket, mivel a részletfizetési kérelem benyújtásakor ezek módosulhatnak.

Ez a friss funkció igazi segítséget nyújthat az autósoknak az adófizetési folyamat könnyebbé és kezelhetőbbé tétele érdekében. Ráadásul mindez egyetlen mobilalkalmazás letöltésével és néhány gombnyomással elérhetővé válik, ami igazán megéri az időt és az energiát. Ha tehát még nem tetted volna meg, érdemes lehet kipróbálni a NAV mobilalkalmazását, hogy kényelmesebben és gyorsabban intézhesd gépjárműadó-fizetéseidet.